Sven Frøkjær-Jensen                                                     

Babylon Projektet. 

 

 

Babylon Projektet begyndte i 2012 og lever fortsat. Det er en symbiose af tekst og malerier og har været udstillet adskillige steder bl.a. i New York. Hvis du har tid til overs, kan du måske møde sider af dig selv herunder. 

Baggrunden.  

At leve et liv med forræderi, synd og elendighed. At undersøge løgne og påstande fra sprogligt dygtige svindlere og fremmede. Alle dem, som maskerer deres egne interesser som samfundets fælles bedste overfor de nyttige idioter eller værre, de brugbare uskyldige. Alt dette er en del af Babylon myten sammen med konfrontationen mellem godt og ondt, mellem det har været og den fremtid, der allerede har ramt os. Et liv, hvor vi må leve med den afgørende vanskelighed at skelne mellem det positive og det negative. Et liv, hvor vi må leve med det janushovede monster som på en gang har bevidsthed og samtidig har bevidsthed uden tilstrækkelige muligheder for forståelse og med manglende informationer. At være fordømt til at kunne tænke og undres men uden mulighed for at fastholde det tilstrækkelige antal elementer i bevidstheden til at skabe virkelig brugbare synteser. Det er en del af forklaringen på Babylon og dets myter - og på en almindelig menneskelig kondition. 

Derfor består Babylon Projektet af en beskrivelse af dybe menneskelige følelser og fælles menneskelige betingelser. Malerierne er skabt i et forsøg på at identificere det moderne Babylon og dets indvirkning på denne planets beboere - og den afgrundsdybe forskellighed i adgangen til forståelse. 

Nogle af billederne er også malet i en version II. De står mindre ved siden af de oprindelige billeder. Klik på billedet og de kommer nærmere. Som virkeligheden. 

 

 

   

 

 

 

Sibyllen fra Cumae.

 

Datter af Babylon dømt til ødelæggelse. Lykkelig er den, der hævner det, du har gjort mod os. 

Salme 137. 

Nam Sibyllam quidem Cumis ego ipse oculis meis vidi in ampulla pendere, et cum illi pueri dicerent: Sibylla ti theleis; respondebat illa: apothanein thelo.

Jeg har med mine egne øjne set Sibyllen hænge i krukke, og når en af drengene spurgte hende: Hvad vil du? Svarede hun: Jeg vil dø" 

Petronius, Satyricon

Trojan, Anchises' son, nedstigningen fra Avernus er let. Den hele nat og dag står Hades døre åbne. Men at finde tilbage på stien, at nå op i himlens søde luft. Det er hårdt arbejde. 

Advarsel fra Sibyllen i Cumae til Aeneas før han går ned til underverdenen for at møde sin far Anchises. 

 Æneiden 6.126-129

sad og røg i det overnaturlige mørke lukket inde i koldvands lejligheder som svævede hen over de store byers tag mens vi overvejede jazzens hjerte i Rockland, hvor halvtreds flere chock aldrig vil sende din sjæl til sin krop igen efter det pilgrimsrejse til et kors i tomheden. 
Allan Ginsberg. Excerpts from Howl. 

 

 

 

 

 

 

 

En rose til Lazarus

Dødens gåde og drømmen om det, som gemmer sig bag forhænget - hvor dit ansigt er dækket af gårsdagens klæde. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er mig et mysterium. 

Billedets mening er din. Du kan lægge, hvad du vil i det, men når du finder løsningen, vil du ikke være i tvivl. 

 

 

 

 

 

Møde ved Byens ende. 

Den gamle fortælling om vold, hævn og kamp. Det kunne også have heddet: Jeg har set det hele før. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

If the Moon had a sister, It´s got to be you.  

Den forkrøblede person er indhyllet i meget tyndt papir som en del af månen og på samme tid en vigtig del af en menneskelig betingelse. Længsel. 

 

 

 

 

 

Shamanens betaling eller  INRI.  

Ravnen er selvfølgelig en vigtig del af billedet.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Betragteren. 

Billedets tomhed er en nødvendig del af begrebet. En der ser på alle de moderne foreteelser i stedet for at handle. Som vi nu engang gør. 

 

 

 

Mens vi venter på solen. .  

Naturens kraft, søgen efter mening og hengivelsen til ens skæbne er alle delelementer nedlagt i dette maleri. 

 

 

 

 

Metamorphosis 

De aldrig ophørende forandringer i vores liv. 

 

 

 

 

 

Drømme. 

Mens vi leder efter det endelig bedrag. 

 

 

 

Dit ansigt - ingen forklædning. 

 

 
Frontpage